Weblog Vakantie California 2013  

30 April 2013

He he…we zijn er!

Eindelijk tijd om een begin te maken met ons weblog!  Vandaag, de 30ste, zijn we in ons appartement in San Francisco aangekomen. Daarvoor hebben we een lange, maar beslist niet onprettige reis gehad… 

We vertrokken met een kleine vertraging omdat het toestel, een KLM Boeing 747, nog niet geheel schoongemaakt was. En terecht….we willen natuurlijk wel een schoon vliegtuigje. Gelukkig ging het boarden vrij snel en hingen we een half uurtje na schema al in de lucht om er vervolgens na 10 uur en 20 minuten weer uit te glijden. Gedurende die tijd werden  we verwend met een lekkere maaltijd; een paar keer een  “snack”, een ontbijt en genoeg natjes. De warme maaltijd was een van de beste (zo niet de beste) die we ooit tijdens onze vlieguren hebben gehad. KLM, ga zo door!!! Dan de route voor de liefhebbers:  Via Groenland over Canada zijn we van over de Rocky Mountains op SF aangevlogen. Een beetje vreemde route zo langs de noordpool maar het uitzicht was adembenemend en het “riemen vast“ lampje is verder niet aan geweest.

Maar ja, helaas duurden de douane perikelen erg lang. Na een wachttijd van 70 minuten kon het vragenrondje beginnen waarna we na  +/- 15 min, de vingerafdrukken en de scans, onze stempeltjes kregen en daarmee wederom toegang tot de Verenigde Staten van Amerika!  Snel naar de shuttle en op naar het Best Western hotel voor een nodige nachtrust.

Vandaag (30 April dus) natuurlijk veel te vroeg wakker maar dat kwam goed uit want zo konden ook wij getuige zijn van de troonswisseling die we live konden volgen via de uitzending op de NOS website.  Na het ontbijt de auto opgehaald op SF airport en naar het appartement gereden waar we al gelijk in mochten. Prachtig gelegen en zeer ruim met uitzicht op de Bay Area  en San Francisco. O ja, het weer....... Het is warm in San Francisco!, vandaag wordt het zo'n 26 graden Celsius en het wordt warmer.... 

's Avonds ook een prachtig uitzicht.

Zo’n eerste dag vliegt voorbij maar gelukkig zijn we hier nog wel even…..

 

1 Mei 2013

Vandaag naar Down town San Francsisco gegaan voor een eerste indruk, en wat we al gehoord en gelezen hadden bleek terecht; Wat een leuke stad! We zijn San Francisco binnengekomen met de Ferry vanuit Oakland waar ons appartement staat. We zitten dus niet in "Down town" en dat is maar goed ook want het krioelt daar van de mensen bovendien is parkeren bijna niet te doen. De tocht met de ferry duurt ongeveer 45 minuten en is zeer de moeite waard. De vaarroute gaat dwars door de Baai van San Francisco.

De aankomst is midden in Fisherman's Wharf, heerlijk toeristisch maar ook historisch. (Pier 41). Vanaf hier zijn we wat rond gaan wandelen. Wat opviel was, dat veel winkeltjes door Aziaten gedreven worden. Niet zo verwonderlijk omdat 30 procent van de inwoners die achtergrond heeft. Wel heel veel prullaria maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. (Pier 39)

Ook zie je op Pier 39 de zeehonden zonnebaden!

Vanaf de kade kun je het vroegere gevangenis eiland Alcatraz mooi zien liggen. Wel hangt er altijd een beetje mist in de Bay Area waardoor helaas soms het uizicht belemmerd wordt. Ook de Golden Gate bridge lag in mist gehuld.

 

Natuurlijk ontbreken de authentieke Cable Trams niet. We zagen al lange rijen met wachtende mensen voor een ritje met deze trams. Ook wij wilden aansluiten maar zagen er vanaf toen bleek dat er een tram met pech stilstond en de route blokkeerde. Dat duurde en duurde maar dus dit komt nog wel een ander keer.

Maar gelukkig ook goed nieuws en dan met name voor de Florida vakantie vriendjes: Niet een, maar twee Ghirardelli winkels, dus dubbel gratis chocolaatjes! Tevens staat hier de oude Ghirardelli fabriek!

Verder kun je overal de scheepswerf op en de boten bekijken (wel betalen natuurlijk want niets is hier gratis).

Al met al een prima eerste kennismaking met San Francisco!, we gaan zeker terug!

 

 

2 mei 2013

De weergoden zijn ons zeer gunstig gezind, dat wil zeggen als je van zon houdt natuurlijk. Tot het eind van de week blijft het ruim boven de 25 graden. Vandaag is het 32 graden geweest maar dankzij de koele zeewind is het goed uit te houden. ’s Avonds koelt het echter snel af.

SILICON VALLEY

Geïnspireerd door “De Wereld draait door University”, waarin de geschiedenis van Silicon Valley belicht wordt, waren we zeer benieuwd hoe het er daar uit zou zien.  Apple, Google, Facebook, Twitter, YouTube, allemaal grote bedrijven die ons leven de laatste twintig jaar zijn gaan beheersen, deden hun grootse uitvindingen allemaal binnen een straal van een tiental vierkante kilometers, in Silicon Valley.

Dus werd er op de Ipad en laptop gegoogled waar mr. Google en mr. Apple gehuisvest zijn, de Tomtom opgestart en gewapend met camera op weg!  Ook hadden we ‘s middags een bezoek aan het computer museum gepland. Na ongeveer een uur rijden door de Sunny Valley, en geloof me die deed zijn naam eer aan, doemde plotseling het Facebook gebouw op, like maar even door op de foto te klikken  en te knipogen!

Facebook had  ivm de tijd niet onze eerste prioriteit dus bleef het bij een foto en reden we door naar het Apple gebouw. Nou ja het Apple gebouw bestaat eigenlijk niet, het is een wijkje op zich in de vorm van een lus met allemaal Apple buildings. Wij gingen maar naar het visitors centrum en probeerden binnen te sneaken maar kwamen niet verder dan het eerste poortje. We hadden helaas geen Apple badge en een stevige meneer dirigeerde ons vriendelijk doch vastberaden richting de Apple store waar bezoekers wel zonder begeleiding in mochten. Het was wel de enige Applestore in de wereld waar naast de hardware ook Apple kleding en andere Apple hebbedingetjes worden verkocht, denk aan pennen, sleutelhangers, agenda’s etc.

APPLE

Op de Apple campus hebben we gelijk maar geluncht en nog wat rond gewandeld op het prachtig aangelegde terrein. Trouwens, heel Sillicon Valley is zeer mooi aangelegd met veel ruimte en groen.

GOOGLE

Toen door naar het Google gebeuren en dit bleek eigenlijk nog veel leuker….! Natuurlijk weer een enorm gebouw (mag wat kosten kennelijk) waar je ook weer niet zomaar binnenkomt maar wel met fietsen! Fietsen?? Ja, Google heeft een, wat wij kennen als witte fietsenplan op de Veluwe, eigen campus variant hiervan. Dus hier zie je alle nationaliteiten op een fietsje in de bekende Googlekleuren het hele terrein over karren. Dit moesten wij natuurlijk ook proberen dus zochten we ook twee fietsjes bij elkaar en hebben heel de Google campus verkend.

Voor de straat hoef je hier niet te Googlen!

We hadden eigenlijk verwacht veel Nerds (baarden en dikke brillen) te zien maar dat viel mee wel heel veel verschillende nationaliteiten. Ook de beroemde Stanford University ligt hier vlakbij.

Het computermuseum hebben we maar van het programma geschrapt vanwege tijdgebrek en zijn verder gereden richting Palo Alto. In Palo Alto is het allemaal begonnen, hier zijn de heren Bill Hewlett en Dave Packard ooit begonnen met het bouwen van computer apparatuur in hun garage en zijn het bedrijf Hewlett-Packard (HP) gestart. Later is hier omheen Silicon Valley onstaan.

Zo, zijn jullie weer helemaal bij, en zo hiermee eindigt deze educatieve dag, tot de volgende keer!!

NB TIP:  “De Wereld draait door University” wordt as vrijdag (avond) en ook nog de vrijdag erop uitgezonden!  Deel 1 is vorige week al geweest.

 

3 Mei 2013

 

ALCATRAZ

Vandaag zijn we weer met de ferry naar San Francisco downtown gegaan en hebben het eiland Alcatraz bezocht. Kaartjes hiervoor hadden we al in Nederland gekocht en dat was maar goed ook want het was vandaag totaal uitverkocht. Je gaat met een boot naar het eiland toe (vanaf Pier 33) en je mag er met elke terugkerende boot ook weer af.

Alcatraz, voor diegene die het niet weten, is een oude gevangenis waar de echte zware jongens werden heengebracht om hun tijd uit te zitten. Al Capone was oa een van hen. Het was zeer indrukwekkend om te zien hoe het leven daar geweest moet zijn. Ook is het eiland decor geweest voor bekende Hollywood producties oa "The Rock" en Escape from Alcatraz. Op Alcatraz kun je een audiotour volgen door het grote cellenblok, echt zeer de moeite waard. Voor de hele tour moet je ongeveer 3 tot 4 uur uittrekken.

Na Alcatraz zijn we verder San Francisco ingegaan en hebben oa Lombard street bezocht. Lombard street is een steile weg van 27 % die in een kronkel aangelegd is, heel apart! De straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld.

De hele klim hebben we te voet afgelegd omdat de cable tram ongeveer een wachttijd had van een uur en dat vonden we zonde van de tijd, het was maar een kwartiertje klimmen! Bovendien kun je elk moment van de prachtige (Victoriaanse) wijk en de vergezichten genieten.

Het weer was buitengewoon mooi, het was een prachtige dag! (zie voor meer foto's de fotogalerij)

 

4 Mei 2013

De golden Gate bridge, de 49 mile route en Sausalito

Vandaag wilden we naar de Golden Gate Bridge en Sausalito, een mooi stadje net achter de brug (of in ons geval er net voor). Het was de bedoeling om via Berkeley naar boven te rijden om de binnenstad van San Francisco te mijden. We hadden zo bedacht ergens te parkeren en dan lopend de brug op te gaan richting San Fransisco. Helaas liep het een beetje anders....De Tomtom had er dit keer niet zo'n zin in. Al bij de eerste splitsing ging het mis en leidde hij ons richting Downtown SF. Of het nu aan ons lag of aan de vele weg werkzaamheden (SF lijkt af en toe een bouwput), ik weet het niet. Maar goed, dan toch maar door de binnenstad richting de Golden Gate Bridge. Maar gelukkig werden we wel beloond met een prachtige route er naar toe.  Achteraf bleek dit een gedeelte van de 49 mile scenic drive te zijn (een auto route met alle highlights van SF), wat we zo toch maar mooi meepikten. Ook de verkeersdrukte viel mee.

Het was mooi helder weer dus we konden de brug al van veraf zien liggen. Mooi om te zien hoe de brug steeds groter voor je opdoemt, jammer dat de aandacht op de weg moet blijven.

 

Na de brug zagen we plotseling een afslag naar een parkeerplaats met een uitkijkpunt, ook kon je daar de brug te voet op, dat was mazzel!

We hebben de oversteek lopend gemaakt wat ongeveer een uur in beslag nam. Mooi loopgedeelte alleen voor voetgangers, fietsers moeten aan de andere kant oversteken. Wel waaide het flink op de brug en het geraas van de auto's giert langs je heen, het uitzicht maakt echter al deze ontberingen meer dan goed....

Na de grote oversteek naar Sausalito gereden, een schilderachtige residentieel stadje ooit bezongen door de Nederlandse popband Diesel, in het nummer Sausolito (alleen hun spelden het anders!!).

Op de terugweg naar huis begon het plosteling flink te waaien en leek het weer om te slaan. Dichte mist slokte de Golden Gate Bridge bijna helemaal op, wat mooie plaatjes oplevert!

Morgen alweer de laatste hele dag in San Francisco...We zullen het mooie appartement en uitzicht gaan missen.....

Zie voor meer foto's de fotogalerij

5 Mei 2013

Onze laatste dag in San Francisco, wat een geweldige stad is dit!

Omdat het weer enigzins genormaliseerd is (graadje of 20 en een paar spettertjes regen) besluiten we om toch nog naar het Computer History Museum in Silicon Valley te gaan. Het was maar goed dat we daar nu de tijd voor hadden want er is veel, heel veel te zien. De hele gescheidenis en ontwikkeling van de computer staat ten toon gesteld. Van telraam tot Ipad en alles wat daar tussen zit. Grote mainframes maar ook spelcomputers, de eerste Apple, ponsmachines, calculators etc etc.

Heel interessant was de demonstratie van" The Babbage Engine". Voor de wiskundigen onder ons: Deze mechanische computer kan polynomen snel en nauwkeurig berekenen. Dit was destijds een geweldige doorbraak omdat bij het handmatig berekenen door de mens veel fouten gemaakt werden. Het is het enige nog werkende model ter wereld.

Bill Gates en Google zijn de grote sponsoren van het museum. Ook staat de Google Streetview car opgesteld. Je mag er in plaatsnemen, je ziet dan hoe de beelden worden vastgelegd.

Een heel mooi museum wat echt de moeite waard is en je steekt er nog wat van op ook!!

We hebben een geweldige tijd gehad in de Bay Area, veel gezien en gedaan. Morgen vertrekken we al vroeg naar het Yosemite National Park waar we tot en met dinsdag blijven.

 

7 & 8 Mei 2013

Maandag 7 mei vroeg vertrokken vanuit San Francisco richting Yosemite National State Park. Het is een rit van ruim 3 uur dus dat valt nog mee. De bedoeling was om in het park naar de Mariposa Grove of Giant Sequoias te gaan. Dit is een bos met hele grote bomen. De rit er naartoe was rustig en de omgeving was erg mooi

Na ongeveer een uurtje of 4 (we hadden ook nog even wat gegeten) kwamen we bij ons hotel bij de zuidelijke ingang van het park aan. Het was vandaar uit nog een half uurtje klimmen tot 5000 ft (zo'n 1800 meter).

In de Vallei was het lekker weer, droog en zonnig, niet te warm.

Naarmate we hoger kwamen begon het er steeds dreigender uit te zien. Donkere wolken en mist kwamen opzetten en toen we eenmaal op de parkeerplaats stonden waar de wandelroute begint zagen we ijs op de auto's liggen.

Langs de route word je ook gewaarschuwd voor ijsvorming, maar dat was voor vandaag niet voorspeld. Alleen een paar bezoekers liepen met dikke jassen. In het begin ging het nog wel en kwam de zon er nog af en toe bij maar op een gegeven moment begon het te regenen en daarna kwam er een zware hagelbui op ons af en hebben we de tocht afgebroken. Gelukkig hebben we het meeste kunnen zien maar jammer was het wel!

In het hotel hoorden we dat er flinke buien waren voorpeld maar dat niemand verwacht had dat het echt door zou zetten. De hele avond en nacht heeft het flink geregend en geonweerd. Wel goed voor de natuur, die had het nodig maar wel jammer voor onze planning. Ondanks het slechte weer en dat we maar een klein gedeelte hebben gezien, was het korte uitstapje naar Yosemite Park zeer geslaagd. Een aanrader!

De volgende morgen zijn we dan ook niet weer teug gegaan  naar het park want het bleef maar regenen. We zijn na het ontbijt naar Los Angeles vertrokken waar we via een hele mooie route na ongeveer 5 uur rijden bij ons huis aankwamen.

Dit is voorlopig even ons tweede langere verblijf en het ziet er heel goed uit. Mooi in een rustige buitenwijk van LA.

Later weer meer over de belevenissen in en rond LA!

 

 8 Mei 2013

Vandaag een lekker lui dagje gepland naar Venice Beach. De boulevard van Venice Beach is wereldberoemd. Het is gewoon een belevenis op zich om daar over te lopen.

Overigens is het plaatsje, dat eigenlijk bij het district LA hoort, vernoemd naar het Italiaanse Venetië. Ze hebben er namelijk de kanaaltjes proberen na te maken, wat niet helemaal goed gelukt is. Maar het feit blijft, dat de boulevard/wandelpromenade erg leuk is. Een nadeel is wel dat je erg vaak aangesproken wordt of je iets wilt kopen.

De stranden zijn werkelijk fantastisch. Breed, schoon met fijn zand en de oceaan loopt langzaam af, wel veel hoge golven.

Er is veel te doen aan op Venice Beach. Artiesten, dichters, kunstenaars en sporters leven hier op straat. Je ziet overal wandelaars, fietsers en natuurlijk heel veel toeristen. Het is ook wel een beetje zien en gezien worden. Daarnaast is Venice Beach natuurlijk bekend om zijn bodybuilder's cultuur (Muscle Beach).  Arnold S schijnt hier ook getraind te hebben. De bodybuilders oefenen buiten in de zon.

We wandelen langs de omheinde sportschool met publieke tribune waar regelmatig de bodybuilding shows worden gehouden.

Bedelaars en zwervers komen soms naar je toe of spreken je aan maar zijn verder niet brutaal of vervelend. Dat is altijd wel jammer in de VS, het duidelijke verschil tussen arm en rijk maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. Ook is er een speciaal stukje strand waar met graffiti gekliederd mag worden.

We hebben de hele dag op Venice Beach doorgebracht en met verbrande knarren laat in de middag terug naar huis gereden. Het verkeer in LA is erg druk en overal wordt aan de weg gewerkt (Jobs, Jobs, Jobs, het plan van Obama). Je moet maar een beetje met de flow meerijden en zorgen dat je geen afslag mist!

s'Avonds hebben we heerlijk in de "Outback" gegeten. (steakhouse)

 

9 Mei 2013

 

LET'S GO TO HOLLYWOOD!!

Vandaag naar Hollywood, daar hebben we al zoveel over gehoord en gelezen dat we het nu toch ook maar eens zelf moesten zien.

Hollywood, het centrum van de filmindustrie, is een voorstad van Los Angeles vol glitter en glamour. Het was vanaf ons huis een half uurtje rijden. De auto konden we goed (gratis) parkeren. Er valt veel te zien en te beleven in het bruisende Hollywood. We hebben de beroemde Walk of Fame helemaal belopen. Deze lange weg, die begint bij Sunset Boulevard heeft in de trottoirs de namen van beroemdheden vereeuwigd op een roze steen in de vorm van een ster. Het zijn er ongeveer 2000, de meeste kenden we wel.

Verder is er enorm veel te zien, zijn er vele souvernier winkeltjes en ook weer heel veel straatvertier. Wij kwamen 's morgens al vroeg Hollywood binnen en zagen het steeds drukker worden.

Als je het wilt maken in de filmwereld dan is Hollywood "the place to be"!. In het Kodak Theatre worden ieder jaar de Oscars uitgereikt. (Het heet nu overigens het Dolby Theater, Kodak wordt niet meer als naam gebruikt).

Hoog boven Hollywood in de bergen ligt het bekende "Hollywood" teken dat we goed konden zien vanaf de Hollywood boulevard. We hebben ons er de hele dag uitstekend vermaakt! O ja, en dan nog iets; Michel J. is niet dood.....we hebben hem echt gezien....

Hollywood is echt leuk! (zie ook de fotogalerij)

 

10 mei 2013

 

Return to ENDEAVOUR

Vandaag zijn we naar het CaliforniaScienCenter gegaan. We wilden hier graag naartoe omdat hier de Space Shuttle Endeavour tentoongesteld staat. In April 2011 waren we er "live" bij toen de Endeavour zijn laatste vlucht zou maken om daarna met pensioen te gaan. Helaas is toen 3 uur voor de lancering een "no go" gegeven wegens een defect aan de Shutttle. Dat was een enorme domper, we waren er zo dichtbij....Maar niet getreurd, nu gaan we hem dan echt van dichtbij bekijken. Het CaliforniaScienCenter ligt midden in LA en staat op het sportterrein waar in 1932 de Olympische Spelen zijn gehouden.

We kwamen waarschijnlijk midden in een "schoolreisjes dag" terecht want er werden busladingen kinderen gedumpt, dus echt stil was het niet. We pasten er wel mooi tussen: De kinderen allemaal per klas met dezelfde kleuren shirtjes en wij ieder met ons Endeavour shirtje.

In het ScienceCenter is van alles te zien en te doen ons ging het nu alleen om de Endeavour en dat was al een hele tour.

Het was een indrukwekkend gezicht om er echt zo dicht bij te staan, je kon hem van alle kanten bekijken en stond geen afzetting omheen.

Natuurlijk weer de gebruikelijke foto's die iedereen voor iedereen maakt maar dat hoort erbij.

Ook was er een hele mooie foto-en filmreportage van de tocht van de Shuttle dwars door LA. Het heeft 68 uur geduurd om de Shuttle van LAX naar het ScienceCenter te vervoeren (12 miles).

Op LAX is de Shuttle aangekomen op de rug van een Boeing 747 die vanaf Edwards Base (een militair vliegveld) een rondje maakte boven heel California. Ook daar waren prachtige foto's van te zien, meestal door NASA genomen.

Echt mooi om dit gezien te hebben, het maakte de teleurstelling van de gemiste lancering een beetje goed....

zie voor meer foto's de fotogalerij

Het was in tussen flink warm geworden dus zijn we lekker na een wandeling in het mooi aangelegde park met rozentuinen thuis gaan plonzen in ons zwembad bij de bungalow.

11 Mei 2013

All the Presidents Men

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het "Ronald Reagan Presidential Library and Museum". Het Museum ligt op een fantastische locatie in Simi Valley net buiten LA.

Ongelooflijk hoe indrukwekkend het was en hoeveel er te zien was. De hele levensloop ven Ronald Reagan (en Nancy Reagan zijn echtgenote) wordt je voorgeschoteld. Vanaf zijn kindertijd naar het presidentschap tot aan zijn overlijden. Heel veel items om te bekijken maar ook om interactief mee te doen.

Je ziet o.a. de aanslag op zijn leven en de nasleep daarvan, maar ook de leuke dingen als bijvoorbeeld een replica van de Oval Office, de setting van een Staatsbanket, de kleding van de President en zijn vrouw en natuurlijk de Air Force One, het Presidentiele vliegtuig.

Je mag mag de Air Force One bezichtigen, alleen niet fotograferen (verder mag dat overal, alleen dan wel zonder flitser). Het personeel is zeer behulpzaam en vertelt desgewenst uitgebreid alle details.

Na het bezoek waren we helemaal op de hoogte van het tijdperk Reagan; Het Communisme, het herstel van de Amerikaanse economie, de wereld der dictators ( Khadaffi, Castro, etc), Iran-contra, zijn haat-liefde verhouding met Gorbatsjov en de val van de muur.....Tot uiteindelijk de achteruitgang van zijn gezondheid (Alzheimer) en zijn overlijden en begrafenis.

Zeer mooi en indrukwekkend weergegeven.. Het gedeelte over zijn overlijden was zeer ontroerend en nog veel Amerikaanse bezoekers pinken nog altijd een traantje weg. Het was dan ook een zeer geliefd President.

We hadden de recensie al wel gelezen maar onze verwachting werd ver overtroffen, het is een echte aanrader. We waren echt overweldigd. Geweldige locatie; geweldige ervaring, een must see als je hier in de buurt bent!!

O ja, de opvolgers van Barac en Michelle Obama zijn al bekend.....

God bless America and see you later.....

Morgen 2 dagen naar LAS VEGAS.....

 

12 t/m 14 Mei 2013

Viva Las Vegas & de Hoover Dam....

Net terug van een paar dagen Las Vegas

"Een complete kermis waar je van moet houden".

Las Vegas is zo anders dan andere steden. Middenin de woestijn ligt een stad wat een compleet gekkenhuis is. Zoveel te gekke hotels, casino's en andere gelegenheden geven de stad een heel aparte sfeer. Alles gebeurt rondom "de strip" de rechte hoofdstraat door de stad. Je moet Las Vegas gewoon beleven. Twee dagen is genoeg, maar dan heb je ook voor altijd de Las Vegas ervaring!

Wat vooraf ging:

Zondagmorgen al vroeg vertrokken richting Las Vegas. Dwars door de Nevada woestijn (Mojave Desert) kwamen we zo'n 5 uur en 450 km later aan in de "Desert Rose" een prachtig resort net buiten de gekte van Las Vegas. Hier hadden we 2 nachten geboekt. Het resort was prachtig met mooie suites. Wij hadden een suite op de begane grond bij het zwembad.

Eerst een duikje, daarna lekker uit eten en toen het vertier in..

Ik kan wel een lang verhaal gaan houden maar wat ik al zei in het begin van het stukje, Geen stad ter wereld die zo bruist als Las Vegas, je houdt ervan of je haat het. Wij hebben in ieder geval genoten van al het moois om ons heen. Bekijk de foto's en de galerij!!

Fonteinen die hun water spuiten op de maat van de muziek, wij hadden heel toepasselijk "Viva Las Vegas" van Elvis.

We hebben tot 's avonds laat rond de "Strip" gedoold tot we het genoeg vonden en zijn daarna terug gewandeld naar de Desert Rose. We waren kapot! Leuk detail, we hebben een weerrecord meegepikt: Maandag was het in Las Vegas 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsuis) voor het eerst zo vroeg in het seizoen.

De volgende dag hebben we de Hoover Dam bezocht.

De Hoover  Dam is gebouwd in de jaren dertig en is nog steeds een van de grootste hydro-elektrische installaties ter wereld. De stuwdam ligt 45 km ten oosten van Las Vegas, in de buurt van Boulder City, een stadje dat gesticht is om een onderkomen te bieden voor de vele arbeiders die de dam gebouwd hebben. De Hooverdam reguleert het water van de wispelturige Colorado-rivier. Voordat de dam gebouwd werd, waren de valleien stroomafwaarts vaak het slachtoffer van overstromingen, vooral in de lente, als de Colorado door het smeltwater van de Rocky Mountains zeer onstuimig werd. Het water van het stuwmeer, Lake Mead, wordt gebruikt voor de irrigatie van uitgestrekte landbouwgebieden in Californië.

Erg mooi om gezien te hebben. Leuke afwisseling met de drukte van Las Vegas. Wij deden de rondleiding door het complex en dat was zeer zeker de moeite waard. De tours door het complex zijn zeer professioneel opgezet. Zeer de moeite waard!

Ook een leuk detail: We zijn in drie verschillende Staten geweest: California, Nevada en Arizona!

Zie verder de fotogalerij!

De vakantie nadert zijn einde, eerst maar eens lekker uitrusten van deze trip.

15 Mei 2013

Beverly Hills & Santa Monica

Vandaag besloten we toch nog even een kijkje te nemen in Beverly Hills, de chique buurt van het LA district. De kans dat je hier een acteur of een ander bekend persoon tegenkomt in deze buurt is aannemelijk. Je kunt boekjes kopen om een soort sterrentocht te houden (wie woont waar) en dat kan ook onder begeleiding. Maar wij besloten lekker te gaan wandelen en zelf op verkenning te gaan door Beverly Hills.

Tot onze grote verbazing konden we gewoon de auto parkeren op de Rodeo drive, de bekendste winkelstraat ter wereld. Maar wat nog veel leuker was: De parkeermeter zat nog bijna vol (48 minuten van het maximale uur dat je er mag staan). Waarschijnlijk moest Julia Roberts alleen even een jurkje ophalen bij Gucci, maar wij waren mooi gematst! Een uurtje staan is toch al snel $ 8,00. Eigenlijk is Rodeo Drive niet voor ons gewone mensen, in elke winkel loopt een gewapende bewaker en je moet niet vragen wat iets kost want dat is "not done".

Beverly Hills is erg mooi en leuk, er is veel te zien! Op sommige locaties wordt, of is al eens gefilmd (Beverly Hills Cop , 90210, Melrose Place etc.). En wanneer krijg je nu als gewone sterveling de kans om een filmset te zien! Het wordt behoorlijk afgeschermd, maar je krijgt er wel iets van mee. Veel palmbomen, statige lanen. Licht glooiend (ligt aan de voet van de Santa Monica Mountains) en heel, heel netjes en schoon allemaal.

Mooie wijken en huizen, de mensen allemaaal op en top dressed! Leuk om eens te zien wat zij hebben dat wij niet hebben!! Op Rodeo Drive kreeg ik nog een proefmonster van een scheersetje aangeboden met een kaartje van een hele dure zaak.

Na Beverly Hills zijn we doorgereden naar Santa Monica. Beverly Hills ligt in het verlengde van Santa Monica. Als je de Santa Monica Boulevard afrijdt kom je vanzelf bij het strand uit.

Santa Monica is bekend van de Amerikaanse televisieserie Baywatch. Het heeft een grote boulevard, een leuke oude Pier met een klein pretpark (Pacific Park).

 Op de Pier is tevens het eindpunt van Route 66.

In downtown Santa Monica bevindt zich  Third Street Promenade, een gezellige winkelstraat met metalen dierenbeelden. Erg leuk winkelen daar en een groot verschil met het chique Beverly Hills.

Het strand van Santa Monica bestaat uit fijn lichtgeel zand en is heel breed. De zee is redelijk wild en kent diverse stromingen onder water. Gelukkig zijn er genoeg strandwachters die een oogje in het zeil houden. David Hasselhoff en Pamela Anderson niet gezien, wel een heleboel andere mooie California Girls!

Een mooie dag gehad met (alweer) prachtig weer. Met het einde van Route 66 eindigt ook bijna onze vakantie......Morgen is het helaas de laatste hele vakantie dag.....

 

16 Mei 2013

Op de valreep dan toch nog een Celebrity….

Op deze laatste vakantiedag wilden we het een beetje rustig aan doen. Wat souvenirtjes kopen en een beetje rondhangen bij het zwembad. ’s Morgens zijn we naar de “Farmers Market” gegaan in het oude gedeelte van Hollywood net achter de ABC televisie studio.

Deze markt wordt al sinds 1936 gehouden en is een van de bekendste en grootste van Los Angeles.

Hier ligt ook het bekende “The Grove” een mooi luxe winkelcentrum van waaruit het televisie station ExtraTV  (www.extratv.com) dagelijks uitzendingen verzorgt.

Het zijn korte shows waarin de Hollywood sterren dichter bij de mensen gebracht worden. ExtraTV  is het enige TV station die dit doet. Wij vielen met de neus in de bekende boter…..

Om 12.30 zou Rob Lowe geïnterviewd worden en alles stond hiervoor al klaar. Een paar fans mochten vragen stellen en werden alvast voorbereid. Het was nog niet zo druk dus konden we mooi een plekje met goed uitzicht scoren. Voor wie Rob Lowe niet kent: Rob Lowe is een Amerikaans acteur bekend van (tegenwoordig) onder andere de televisieserie The West Wing. In de jaren 80 was hij een tiener idool en een veelbelovend acteur. Bekende films van hem zijn oa: The Outsiders, St. Elmo’s fire, The Stand van Stephen King, Oxford Blues, Contact en Salem’s Lot.

Maar goed Rob Lowe dus… Om bijna exact half een kwam hij dan toch maar mooi aangelopen. Best een sympathieke vent die heel gewoon bleef, maar ja hij is dan ook geen echte topper meer en ook al van mijn leeftijd! Het interview duurde ongeveer een half uurtje waarna de fans vragen mochten stellen.

Toen het afgelopen was en het gezelschap aanstalten maakte om weer te vertrekken zag ik dat ik precies bij de uitgang van het looppad stond. We moesten ruimte maken en hij kwam precies mijn richting op……Ik hield de camera vast en stak mijn hand uit….. Hij zag dit en moest lachen omdat dit waarschijnlijk een beetje stuntelig overkwam, ik probeerde twee dingen tegelijk te doen: Fotograferen en een poging hem de hand te schudden met mijn linker hand. Ervaren en gentlemen als Rob Lowe is gaf hij mij daarom maar een bemoedigend schouderklopje en een vriendelijk knikje…..Maar de foto van heel close, die heb ik!!

Met deze toch wel leuke ontmoeting eindigde ons Hollywood avontuur en zijn we via de Sunset Boulevard langs alle tv studio’s terug gereden naar huis.

Rest ons nog inpakken en nog even een laatste avond nagenieten van al de belevenissen in California de afgelopen 3 weken. Morgen vroeg vertrekken we richting het vliegveld om in het begin van de middag terug te vliegen naar Nederland….

Allemaal bedankt voor het volgen van ons blog en de leuke reacties, we hebben een fantastische vakantie gehad!

Groetjes

Bert en Yvonne